Over PalitKerei

PalitKerei Erfgoedprojecten is medio 2014 opgericht door Marjolein Beumer. PalitKerei was in de periode september 2015 en maart 2021 slapend, vanwege een full-time aanstelling.

Werkervaring

Marjolein werkt al bijna 25 jaar in de erfgoed- en museumwereld. Haar werk in de erfgoedsector heeft altijd het raakvlak tussen cultuur en innovatie als rode draad gehad: van trainingen in ICT en collectieregistratie tot het managen van digitaliseringsprojecten en van het ontwikkelen van collectiewebsites tot het aanjagen van innovatie in erfgoed. Tijdens haar studie Culturele Antropologie specialiseerde ze zich in Museologie. Sindsdien heeft zij gewerkt voor verschillende instellingen, zoals Museum Volkenkunde Leiden, Tropenmuseum, Erfgoed Delft, Museum Prinsenhof Delft, TU Delft en Nationaal Jenevermuseum Schiedam.
Bovendien heeft zij veel ervaring met projectorganisatie (zowel kleine als grote projecten) zoals het organiseren van activiteiten en evenementen, tentoonstellingen, fondsenwerving en het managen van herinrichtingen van musea. 

Motivatie

Met veel passie houdt Marjolein zich bezig met het ontwikkelen, uitvoeren en overdragen van kennis op het gebied van erfgoedcollecties, collectieontsluiting en publiekspresentaties.  
Via PalitKerei zet Marjolein haar opgedane kennis en kunde graag in voor andere organisaties.


Meer te weten komen over het curriculum van Marjolein Beumer? Bekijk dan het LinkedIn-profiel van Marjolein Beumer.

PalitKerei Beumer Delft

Wat betekent PalitKerei?

Marjolein Beumer: "Voor mijn studie Culturele Antropologie heb ik 6 maanden veldwerk gedaan op Siberut (Mentawai, IndonesiĆ«). De plaatselijke medicijnman gaf mij de naam Palit Kerei. Dit betekent symbool of voorteken voor de medicijnman. Diezelfde medicijnman heeft een traditionele tatoeage bij mij gezet van een ster. Deze ster is terug te zien in mijn logo."